Verstopte HP Inkjetcartridge Reinigen

Verstoppingen in de inkjetapparaten zorgen er alleen voor dat u de hoogwaardige urgente printopdrachten niet afmaakt. Net als andere apparaten die regelmatig moeten worden schoongemaakt, geldt hetzelfde voor inkjetprinters. Deze verstopte cartridges ontstaan ​​wanneer u uw printer te lang niet gebruikt. Deze inkt begint na verloop van tijd te verslechteren en droogt op of verandert in slib. En begin dan de prestaties van de printer te verminderen.

U weet of u verstopte inkjets hebt of niet, terwijl u gaten in het afdrukken krijgt. Er zijn weliswaar eenvoudige stappen voor het reinigen van inkjetcartridges, maar de HP printer heeft een automatische reinigingsfunctie die eenvoudig uit te voeren is.

Volg de onderstaande stappen om het reinigingsproces uit te voeren:

  1. Verwijder de geheugenkaart nadat u op zoek bent naar de sleuf. Afhankelijk van het printermodel dat u gebruikt, zijn er op verschillende plaatsen geheugenkaartsleuven beschikbaar. Het is een belangrijke stap, dus als u vragen heeft, raadpleeg dan de gebruikershandleiding.
  2. Neem nu een afdruktestpagina. Controleer gewoon of uw printerlade vellen bevat. Zoek met behulp van de pijltjestoetsen en de menufunctie de functie testpagina afdrukken. Als u een schone testpagina krijgt zonder stippen of strepen, hoeft u uw cartridge niet schoon te maken.
  3. Start de automatische reinigingsfunctie. Wederom met behulp van pijltjestoetsen en menufunctie zoek ‘Reinig de printcartridges’ op het LCD-scherm.
  4. Wacht tot de functie de cartridge leegt. Tijdens het reinigen zal de wagen die de cartridge vasthoudt bewegen.
  5. Controleer nu de tweede testpagina nadat de opschoningsfunctie is uitgevoerd.
  6. U kunt beginnen met het tweede reinigingsniveau. Veel HP-printermodellen verwijzen naar dit tweede reinigingsproces in het LCD-menu als ‘Doorgaan naar het tweede reinigingsniveau’ en klik vervolgens op de knop OK.
  7. Controleer na het tweede niveau van wissen nu met de derde testpagina na het afdrukken. U kunt de reinigingsfunctie verlaten en beginnen met de afdruktaken met uw HP-apparaat zodra u een schone testpagina krijgt.

Bel HP klantenservice als u op zoek bent naar hulp bij het probleem

Als u zelfs na het uitvoeren van de bovenstaande stappen geen afdruk van goede kwaliteit kunt krijgen, bel dan het team van experts op het HP klantenservice nummer. We verzekeren u dat u een betere oplossing voor de vraag krijgt zonder uw tijd te verspillen.